Ανακαλύψτε

Αθήνα

Αξιοθέατα της πόλης

Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στην Αθήνα και μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες σας είναι να σχεδιάσετε τις ημέρες της απόδρασης σας για να δείτε όλα τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά που οι τουριστικοί οδηγοί δεν γράφουν και αξίζει να γνωρίζετε!

Eνδιαφέροντος

Η Αθήνα ήταν το κέντρο της Αρχαίας Ελλάδας. Η πόλη εξακολουθεί να κυριαρχείται από μνημεία του 5ου αιώνα Π.Χ., συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης.

Ακρόπολη Αθηνών

Η Ακρόπολη της Αθήνας είναι μια αρχαία Ακρόπολη που βρίσκεται σε μια βραχώδη απόσταση πάνω από την πόλη της Αθήνας και περιέχει ιστορία αρκετών αρχαίων κτιρίων μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας, το πιο διάσημο είναι ο Παρθενώνας. Η λέξη Ακρόπολη είναι από τις ελληνικές λέξεις ἄκρον και πόλις

Πλήρης: €20, μειωμένη: €10

eTickets.TAP.gr

1 χλμ (15 λεπτά περπάτημα)

+30 210 923 8747

Μουσεία

Η Αθήνα έχει μουσεία που είναι γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο με πληθώρα ευρημάτων που μας κάνουν όλους υπερήφανους Τα περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία της Αθήνας θα μπορούσαν επίσης να χαρακτηριστούν ως μουσεία τέχνης, με τα Ελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά, τα κεραμικά και τα κοσμήματα.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατατάσσεται μεταξύ των δέκα κορυφαίων μουσείων στον κόσμο. Η εντυπωσιακή συλλογή του στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτήριο, κοντά στην περιοχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στη λεωφόρο Πατησίων. Υπάρχει ένα κατάστημα με είδη δώρων και ένα καφέ στον κήπο με τα γλυπτά. Τα παιδιά κάτω των 6 και οι σπουδαστές της ΕΕ έχουν δωρεάν είσοδο. Φροντίστε να δείτε το μηχανισμό των Αντικυθήρων, έναν αρχαίο υπολογιστή που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για τους αρχαίους Έλληνες.

Πλήρης: €10, μειωμένη: €5

namuseum.gr

1,8 χλμ (20 λεπτά περπάτημα)

+30 213 214 4891

Αξιοθέατα

Εκπλαγείτε από περισσότερα αξιοθέατα στην πόλη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο Μητρόπολις.

Επισκεφτείτε την Αθήνα με στυλ

Έχουμε κενές θέσεις!

Απολαύστε τη διαμονή σας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την παλαιότερη γειτονιά της πλάκας και ζήστε μια μοναδική εμπειρία.